Wethouder Van Burgsteden neemt een kijkje in de boorput.
Wethouder Van Burgsteden neemt een kijkje in de boorput. Foto:

Indrukwekkende boorput in de Aa-Broeken om wateroverlast te voorkomen

Wonen 1.795 keer gelezen

VEGHEL | In de Aa-Broeken in Veghel ligt een indrukwekkende boorput. Vanuit deze put wordt de komende tijd een grote waterafvoerleiding van de Aa-Broeken naar de Vijverwijk geboord. Dit gebeurt in voorbereiding op het klimaatrobuust maken van de Vijverwijk waar in september mee gestart wordt. Wethouder Jan van Burgsteden nam afgelopen donderdag een kijkje. 

“Vuil water en hemelwater worden daar straks apart opgevangen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Het hemelwater loopt dan via de nieuwe buis naar de Aa-Broeken. Dat terrein krijgt een natuurlijke inrichting waardoor het verzamelde regenwater langzaam richting de Aa wordt afgevoerd”, legt wethouder Van Burgsteden uit.


Wethouder Van Burgsteden neemt een kijkje in de boorput. 

Vijverwijk
De verwachting is dat er in de toekomst langere droge periodes zijn én fellere buien. Om de Vijverwijk klimaatrobuust te maken gaat de gemeente Meierijstad de straten en de daken afkoppelen van de riolering. Het regenwater van die straten en daken wordt straks via een eigen systeem afgevoerd. Er komt zo meer ruimte in de bestaande riolering. Zo wordt het totale systeem ‘robuuster’. Het afkoppelen gaat straat voor straat. Klik hier meer informatie over de klimaatrobuuste Vijverwijk.

Op de kaart kan men zien welke straten afgekoppeld gaan worden.
Afbeelding
Wethouder Van Burgsteden neemt een kijkje in de boorput.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant